L’Arts Santa Mònica acull les reflexions de 40 arquitectes catalans i ginebrins

Una quarantena d’estudis d’arquitectura de Barcelona i Ginebra s’han reunit aquest matí al claustre de l’Arts Santa Mònica per reflexionar sobre la situació que viu l’arquitectura en ambdues ciutats, en el marc del Cities Connection Project. “Normalment, l’arquitecte es tanca al despatx i aquestes trobades li permeten veure què fan els altres i veure que hi ha semblances, però també diversitat”, ha assegurat el comissari de la iniciativa, Nicola Regusci. Després d’una breu roda de presentacions, els arquitectes han discutit sobre les condicions laborals de la professió, i sobre la normativa i els models de ciutat que hi ha a banda i banda dels Pirineus.

10_meeting

El context polític i econòmic

Els arquitectes també han interpel·lat les autoritats presents al ‘Meeting’: el Conseiller d’État, Antoni Hodgers, i l’arquitecte cantonal de Ginebra, Francesco Della Casa, els quals han coincidit que “més que econòmics, els problemes de Suïssa són polítics”. Nacho López de Lagula arquitectes reflexionava sobre si la recerca tipològica en habitatge és valorada pels promotors i per la seva banda, l’arquitecte català Santi Ibarra ha assegurat que “el fet que l’arquitecte municipal de Ginebra hagi explicat com funcionen els concursos internament seria insòlit aquí perquè falta transparència”.

12_meeting_low

Sobre la taula allargada que separava els arquitectes catalans dels ginebrins, s’han pogut observar publicacions que havien portat els professionals d’alguns dels seus projectes més destacats. Vint dels projectes suïssos es poden veure a l’exposició _Import GENEVA fins al 23 de novembre a la Sala Balcó de l’Arts Santa Mònica.

 

09_meeting_low

Propera parada: Ginebra

L’exposició _Import GENEVA s’emmarca dins de la segona edició del Cities Connection Project que, fugint d’una arquitectura mediàtica, pretén ser un aparador de l’arquitectura funcional i compromesa amb la realitat social que es fa avui dia. El projecte, impulsat pels arquitectes Nicola Regusci i Xavier Bustos, va néixer en 2013 amb el desig d’establir una xarxa de connexions culturals entre Barcelona i la ciutat convidada. A principis de febrer de 2015, tindrà lloc la segona fase de l’intercanvi, en què els vint arquitectes seleccionats presentaran els seus projectes a Ginebra en el marc de la mostra _Export BARCELONA.